tirsdag 28. april 2009

Medlemsinfo mars 2009




VIDAR GUNNARSEN

Vinter og atter vinter  

Som dere skjønner av bildet har Nøtterøy hagelag fått ny leder på årsmøtet i november. Siv takket for seg etter noen travle år som leder. Det blir litt som å hoppe etter Wirkola for meg, men så langt føler jeg at jeg har vært heldig med sammensetning av det nye styret. Jeg har innehatt lederverv i flere andre foreninger tidligere, så dette skal nok gå bra.Vinter og atter vinter skriver jeg i innledningen, og i morgen (12.mars) er det meldt mer snø. Nå synes jeg det er kommet nok, og jeg begynner sånn smått å bli litt bekymret for plantemarkedet som i år kommer allerede 24.mai. Vi bør komme i gang med potting i midten av april. Jeg trøster meg med at det varmer godt i solveggen og flere trekkfugler er allerede tilbake i vinterlandet Norge. Jeg har allerede observert lerke, vipe og tjeld, så våren er rundt hjørnet. Jeg er en del inne på internett og ser at folk på Vestlandet allerede har fått potetene i jorda, så det blir nok snart vår tur. Sukk !!!!!! 


Plantemarkedet på Teie Torg, Søndag 24.mai 2009, kl 12.00 – 16.00

Årets plantemarked er under planlegging og vi starter med å så sommerplanter denne uken.
Såing av tomater og paprika er allerede godt i gang. Det er stauder som egentlig er de beste salgsobjektene, så vi legger hovedvekten på det i år også. Plantene bør være i pottene senest 14 dager før markedet, for å komme i vekst. 
Jeg vet at mange har store stauder som burde vært delt, eller at de kanskje vil ha de fjernet eller byttet ut med annet. Det er ikke alle som har mulighet eller tid til å få gjort det, så vi kommer gjerne og hjelper til. For oss er det verdifulle planter til markedet.
Vi trenger også store plastpotter og papirposer til salget, så hvis du har noe å bidra med så ta kontakt
 Hvis du har lyst og anledning til å hjelpe til med dugnad, eller har spørsmål vedrørende markedet kan du kontakte leder på tlf. 911 17583.

Utleie av jordfreser

Nøtterøy hagelags jordfreser er nå stasjonert hos nestleder Eli Aunemo i Munkerekkvn.87. Hun er å treffe på mobiltlf. 412 32862. For å dekke utgifter til vedlikehold har vi satt leieprisen til kr. 100,- for inntil 3 dager. Deretter kr. 50,- pr.døgn.
Dette har vi gjort for at flest mulig skal få glede av tilbudet. Jordfreser skal rengjøres, hentes og bringes tilbake av leietaker. Bensin holdes av bruker.


Kurs i støping av plantekar i ”Hypertufa”, samt fuglebad i sement.

Nøtterøy Hagelag skal på forsommeren avholde kurs i støping av plantetrau i ”Hypertufa” og fuglebad i sement. Kurset vil gå over 12 timer fordelt på 3-4 kvelder. Det er mulig vi må bruke en lørdag. Vi har ikke satt opp noen datoer enda, men jeg regner med å starte opp rundt midten av mai når forberedelsene til plantemarkedet er over. ”Hypertufa” er en blanding av sement, torvstrø, kalksten m.m. Dette for å gi en røff overflate på plantekaret.
Første del av kurset vil også omhandle litt plantelære, valg av planter og lignende. Dere står selv fritt til å velge form og størrelse på plantekaret/fuglebadet.

Vi har søkt om studiebidrag fra Studieforbundet Natur og Miljø, og fått det godkjent. Medlemmer av Nøtterøy Hagelag betaler ikke kursavgift, men må dekke sine egne utgifter til sement, armering, torvstrø, skjellsand og lignende. Det blir også anledning for Tønsbergs medlemmer å være med hvis det blir ledige plasser. Disse må i tillegg betale en kursavgift på kr. 200,-. Påmelding til kurset må skje senest 25. April på tlf. 911 17583 (VidarG kursleder).

Sommerens hagevandring hos Randi B Fogstad, Syndbyfoss og Staudegården til Marit Haugen i Ramnes onsdag 17. juni.

 


I år skal vi på hagevandring i 2 virkelig flotte hager. Dette bør dere prøve å få vært med på. Vi samles på Borgheim Menighetssenter og reiser samlet derfra kl. 17.30. Turen går først til Randi B. Fogstad’s hage på Sundbyfoss. Hagen inneholder mange spennende stauder og masse Iris. Jeg regner med å bli der en drøy time før vi reiser nedover Bispeveien til Marit Haugens hage (også kalt ”STAUDEGÅRDEN”). Som dere ser av bildet så er det bratt, så ta på dere godt fottøy.
Randi B. Fogstad driver ikke med plantesalg men leverer sitt overskudd til Marit Haugen som driver aktivt med salg a planter. Hun har stort utvalg av planter som ikke er så vanlig i salg i hagesenterene. De som er på jakt etter godbiter, kan finne mye rart her.

De som har lyst kan ta med kaffe og noe å bite i, for vi er nok ikke hjemme igjen før 
kl. 21.30. Hvis noen trenger skyss til Borgheim Menighetssenter så ring VidarG på 
tlf. 911 17583, så skal jeg sørge for at dere blir hentet og kjørt hjem igjen. 

E-post fra hagelaget

Bruk av E-post gir oss gode muligheter til å kommunisere raskt og rimelig med hverandre, så send derfor gjerne en E-post til undertegnede. Jeg prøver å holde ajour en adresseliste for hagelaget som brukes ved endringer i programmet, påminnelser, o l. Programmet vårt trykkes opp over ett år i forveien, og disse brevene sendes ut kun 2-3 ganger pr år. Årsaken til det er økonomi og arbeids-kapasitet. E-post er derfor veldig greit.

Med vennlig hilsen oss i styret:

Vidar Gunnarsen, leder  33 38 51 78, Mobiltlf. 911 17583 E-mail: v.gunnarsen@c2i.net
Eli Aunemo, Nestleder, Mobiltlf. 41 23 28 62 
Helen Juell, sekretær
Karin Andersen, kasserer
Sigrid Helle Berg, styremedlem
Monica Shanks Andersen, styremedlem
Ellen Lier, varamedlem
Anna Helene Tobiassen, Ansvarlig for bibliotek.