mandag 27. april 2009

Vedtekter Nøtterøy Hagelag

Vedtekter for Nøtterøy hagelag, stiftet 31.10.1991.
Endret 12.1.1998

§ 1
Nøtterøy hagelag står organisasjonsmessig tilsluttet Det Norske Hageselskap gjennom Hageselskapets avdeling Vestfold og er en sammenslutning av hagedyrkere i Nøtterøy kommune. Lagets formål er å fremme hagesak, hagekultur og landskapspleie innen sitt distrikt etter de retningslinjer som er fastsatt i disse vedtekter og i samsvar med fylkesavdelingens og Hageselskapets mål og arbeid.

§ 2
Laget søker å nå sitt mål ved:
a) - Å verve hagedyrkere og andre interesserte som lagsmedlemmer.
b) - Å samle medlemmene til foredrags- og diskusjonsmøter, hagevandringer, kurs, studieringer, utferder o.l.
c) - Opplysningsarbeid ved spredning av aktuelle småskrifter, organisering av utstillinger og innlegg for hagesaken i lokalpressen.
d) - Å søke å skaffe medlemmene faglig hjelp og rettledning.
e) - Å fremme sansen for vakre og velstelte skoletun, kirkegårder og offentlige grøntanlegg.

§ 3
Medlemmer av hagelaget er alle som godtar lagets vedtekter og betaler den fastsatte års kontingenten til Det norske hageselskap som:
a) - Hovedmedlem
b) - Familiemedlem eller
c) - Honnørmedlem
samt eventuelle tilleggskontigent til aktiv drift av Nøtterøy hagelag. Hagelagets medlemmer betaler kontingenten til Det norske hageselskap på tilsendt innbetalingskort fra selskapet. Utmelding skal skje skriftlig. Den som likevel ikke har betalt kontingenten etter at krav er sendt ut tre ganger, regnes som utgått av hagelaget og Det norske hageselskap.

§ 4
Hagelaget ledes av et styre på 5 medlemmer: Formann, fire styremedlemmer og to varamedlemmer. Valget skal være skriftlig dersom ikke årsmøtet gjør annet vedtak. Etter forslag fra en valgkomité velger årsmøtet først og ved særskilt valg: Formann for ett år. - Deretter styre- og varamedlemmer for to år. Av de fire valgte styremedlemmene går to ut hvert år og av de to valgte varamedlemmene går ett ut hvert år (første gang etter loddtrekning). Valg av formann, styre- og varamedlemmer skal være skriftlig, hvis ikke årsmøtet gjør annet vedtak. Styret velger ett av styremedlemmene til nestformann. Styret velger ett styremedlem til sekretær og ett styremedlem til kasserer eller velger (tilsetter) en kombinert sekretær/kasserer utenfor styret. Studieleder bør oppnevnes/velges innen eller utenfor styret.

§ 5
Styret har til oppgave å lede hagelagets arbeid i samsvar med vedtektene og på grunnlag av vedtak som blir fattet av årsmøtet. Sekretær fører lagets møtebok og besørger lagets korrespondanse i samråd med formannen. Kassereren fører regnskapet for laget. For at et styrevedtak skal være gyldig, må minst fire styremedlemmer ha stemt og derav minst tre ha stemt for vedtaket.

§ 6
Regnskapet bør følge kalenderåret. Årsmøte skal holdes hvert år. Tidspunktet for årsmøtet gjøres kjent for lagets medlemmer med minst 6 ukers varsel. Innkalling med saksliste for årsmøtet sendes samtlige medlemmer minst 2 uker før møtet.  



§ 7
På årsmøtet legger styret fram til godkjenning årsmelding og revidert regnskap for siste regnskapsår. Videre skal årsmøtet:
a) - Drøfte framlegg fra styret til arbeidsprogram og budsjett for kommende år.
b) - Velge styremedlemmer med varamedlemmer og formann i styret i henhold til §4 og etter forslag fra en valgkomité på tre medlemmer.
c) - Velge revisor med to års funksjonstid.
d) - Velge utsendinger til fylkesavdelingens representantskapsmøte (1 repr. for hver 50 medlem, begrenset oppad til to repr.)
e) - Velge valgkomité på tre medlemmer.
f) - Drøfte andre emner som vedkommer lagets arbeid og som står oppført på årsmøtets saksliste.
Årsmøtet kan også:
g) - Etter forslag fra styret vedta å nedsette utvalg og komitéer, videre utpeke ledere for bestemte oppgaver med mandat og instrukser for disse.
Godkjent årsmelding, regnskap og resultatene av valgene på årsmøtet skal sendes Hageselskapets avdeling Vestfold straks etter årsmøtet.

§ 8
Den som vil ha særskilte saker eller framlegg oppført på årsmøtets saksliste, må melde fra skriftlig til styret om dette minst fire uker før årsmøtet skal holdes. Styret drøfter de framlegg og saker som kommer inn og legger dem fram på årsmøtet sammen med en orientering om styrets syn. Ekstraordinært årsmøte skal innkalles når styret eller minst en fjerdedel av lagsmedlemmene krever det. Vanlig medlemsmøte skal holdes så ofte styret gjør vedtak om det.

§ 9
Framlegg om endring av lagets vedtekter må være kommet inn til styret minst to måneder før årsmøtet. Styret legger det fram på årsmøtet sammen med en orientering om styrets syn. For at et årsmøtevedtak om vedtektsendring skal være gyldig, kreves et flertall på minst 2/3 av de gitte stemmer. 

§ 10
Laget kan ikke oppløses uten at årsmøtet gjør vedtak om det med to tredjedels stemmeflertall. Forslag om oppløsning av laget legges fram av styret. Ved oppløsning av laget, overlates midlene til Hageselskapet avdeling Vestfold til forvaltning i minst fem år. - Blir det i femårsperioden dannet et nytt hagelag innen samme område, kan dette nye laget overta midlene når det godkjennes av fylkesavdelingen. Blir det ikke nytt hagelag innen fem år, tilfaller midlene fylkesavdelingen, som nytter dem til fremme av hagesaken i distriktet.